PREHRANA

prehrana_600x200

 

Fleksibilna embalaža podaljšuje življenjsko dobo izdelkov, saj ohranja zdravstveno neoporečnost živil oz. pakiranih izdelkov. Ustreza strogim, zakonsko določenim predpisom za uporabo tako v živilski industriji, kot tudi v ostalih industrijskih panogah. Sodoben način potrošnje, ko je na trgovskih policah vse več pakiranega svežega mesa in drugih hitro pokvarljivih izdelkov, v porastu pa so tudi manjša pakiranja, je še dodatna voda na mlin fleksibilni embalaži.

Kava

Za pakiranje kave smo razvili različne tipe folij (duplex, triplex, bio – brez aluminija) za vakuumsko pakiranje in pakiranje v nadzorovani atmosferi. Poseben poudarek dajemo lahkemu načinu odpiranja (easy opening). Izdelujemo folije za različne oblike pakiranja: blazinice, vakuumsko pakiranje, paketi s križnim dnom …

Suhi program

Najprimernejše so visokokakovostne folije (običajno duplex), za katere je značilna visoka bariera za kisik, arome in okus, a tudi preprostejše folije. Vse folije so prilagojene različnim načinom pakiranja (običajno se za pakiranje teh izdelkov uporablja sistem flow pack).

Zamrznjeni program

Poleg folije za različne vrste polnjenj zamrznjenih izdelkov (sadje, zelenjava, pekovski izdelki …) smo razvili tudi folije za najzahtevnejše izdelke, ki bi morda lahko poškodovali embalažo (npr. težka živila ali živila z ostrim robom).

Sveži program

Folije so namenjene pakiranju svežih živil (meso, mesni izdelki, siri, maslo …). Za tovrstna pakiranja v nadzorovani atmosferi ali vakuumska pakiranja večinoma uporabljamo posebne materiale in visokokakovostne folije z visoko bariero za kisik, arome in okus. Odlikujeta jih odlična medsebojna varljivost in možnost varjenja tudi na druge materiale. Ponudimo lahko tudi folije za termoformiranje (posodice).


Vas zanima več?

Pošljite povpraševanje in oglasili vam se bomo v najkrajšem času!

 

O nas

Pred več kot tremi desetletji smo v podjetju Plastika - Andrej Mesojedec s.p. pričeli s proizvodnjo pletenih (rašel) vreč za pakiranje sadja in vrtnin, podjetje pa je hitro prerastlo v enega največjih proizvajalcev embalažnih materialov v Sloveniji. Pod zaščiteno blagovno znamko Stratum danes poleg 'rašel' vreč proizvajamo polietilenske eno in več slojno toplotno skrčljive folije, stretch folije in okolju prijazne Eko folije, za katere smo prejeli tudi slovenskega 'Oskarja za embalažo'.