EKO FOLIJE

eko_stretch_folije

Eko folija se uporablja za strojno ovijanje v kvadre ali bale stlačenih gospodinjskih in drugih komunalnih odpadkov. Zaradi stiskanja se prostornina odpadkov zmanjša na tretjino. S tem dosežemo racionalno rabo deponijskega prostora.

Folija onemogoča razsutje odpadkov, lajša manipulacijo in transport, predvsem pa onemogoča odpadkovno izcejanje v podtalnico ter širjenje smradu v okolico.

Za razvoj te okolju prijazne eko folije za ovijanje komunalnih odpadkov smo prejeli tudi prestižno nagrado – slovenski oskar za embalažo.


Vas zanima več?

Pošljite povpraševanje in oglasili vam se bomo v najkrajšem času!

O nas

Pred več kot tremi desetletji smo v podjetju Plastika - Andrej Mesojedec s.p. pričeli s proizvodnjo pletenih (rašel) vreč za pakiranje sadja in vrtnin, podjetje pa je hitro prerastlo v enega največjih proizvajalcev embalažnih materialov v Sloveniji. Pod zaščiteno blagovno znamko Stratum danes poleg 'rašel' vreč proizvajamo polietilenske eno in več slojno toplotno skrčljive folije, stretch folije in okolju prijazne Eko folije, za katere smo prejeli tudi slovenskega 'Oskarja za embalažo'.